Tijd: 40 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 3 el boter
- 4 grote, zoete uien, in ringen
- 1 kilo aardappels, geschild
- 2 appels, in plakjes
- 100 g spekjes, fijngesneden
- 1/3 struik andijvie (of ½ zak gesneden)
- 200 g pecannoten
- 4 el dadelchutney (Mama Djambo’s, pot 280 g)
Recept:
- Verwarm 2 el boter in een koekenpan, voeg de uienringen toe en laat ze op laag vuur zachtjes bakken.
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Bestrooi de uien met zout en peper naar smaak en voeg de appel en spekjes toe.
- Laat het uienmengsel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
- Was de bladeren andijvie, snijd eventueel het harde stukje nerf eruit, droog de bladeren en rol de bladeren op zodat je ze daarna gemakkelijk in flinterdunne reepjes kunt snijden.
- Giet de gekookte aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de boter en de dungesneden andijvie.
- Bestrooi de andijviestamppot met de pecan noten en serveer met het uienmengsel en de chutney.
Eet smakelijk!