Andijviestamppot met spekjes, pecannoten en dadelchutney

Tijd: 40 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 3 el boter
  • 4 grote, zoete uien, in ringen
  • 1 kilo aardappels, geschild
  • 2 appels, in plakjes
  • 100 g spekjes, fijngesneden
  • 1/3 struik andijvie (of ½ zak gesneden)
  • 200 g pecannoten
  • 4 el dadelchutney (Mama Djambo’s, pot 280 g)

Recept:

  1. Verwarm 2 el boter in een koekenpan, voeg de uienringen toe en laat ze op laag vuur zachtjes bakken.
  2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  3. Bestrooi de uien met zout en peper naar smaak en voeg de appel en spekjes toe.
  4. Laat het uienmengsel nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  5. Was de bladeren andijvie, snijd eventueel het harde stukje nerf eruit, droog de bladeren en rol de bladeren op zodat je ze daarna gemakkelijk in flinterdunne reepjes kunt snijden.
  6. Giet de gekookte aardappels af, stamp ze fijn met de rest van de boter en de dungesneden andijvie.
  7. Bestrooi de andijviestamppot met de pecan noten en serveer met het uienmengsel en de chutney.


Eet smakelijk!