Tijd: 35 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 5 rauwe bietjes (liefst verschillende soorten biet)
- 300 gram broccoli
- 2 uien, versnipperd
- 350 gram risottorijst
- 100 ml slagroom
- 150 gram blauwaderkaas, verbrokkeld
- 1 bosje dille, fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
Recept:
- Schil alle bietjes. Snijd de broccoli in echt piepkleine roosjes en een heel dun steeltje eraan.
- Schenk kokend water op de broccoli en laat staan. Schaaf 2 bietjes met een dunschiller of kaasschaaf in flinterdunne plakjes en schep om met 1 el olie, breng met zout en versgemalen peper op smaak. Rasp de andere bietjes fijn.
- Breng 1 liter water aan de kook met de geraspte bietjes, breng op smaak met zout en peper. Verhit, op halfhoog vuur, de rest van de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de uisnippers glazig tot licht goudbruin. Voeg de risottorijst toe en bak al roerende mee, totdat alle korrels met een dun laagje olie bedekt zijn. Draai het vuur hoog en schenk de room erbij, blijf flink roeren tot het meeste vocht verdampt is. Schenk telkens een soeplepel van het kokende bietenvocht, schep telkens pas de volgende soeplepel bietenvocht erbij als de vorige door de rijst is opgenomen.
- Neem de broccoli uit het hete water. Verdeel de geschaafde bietjes over vier borden, schep de broccoli over de plakjes biet en leg er enkele brokjes blauwaderkaas op. Schep de bietenrisotto ernaast en bestrooi met dille.
Eet smakelijk!