Boerenkoolchips

BIJGERECHT – 20 MIN.

Boodschappenlijstje:

  • 200 g boerenkool
  • 1 el olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

    Ter variatie:
  • Scheutje sojasaus
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • Sesamzaadjes

Recept:

1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Verwijder harde nerven van de boerenkool en scheur het in stukken. Maak ze iets groter dan hoe je de chips wil, want het zal slinken in de oven. Was de boerenkool en dep het vervolgens goed droog met een theedoek of sla-centrifuge.

3.  Doe de boerenkool in een kom, besprenkel het met de olijfolie en het zout (en de eventuele toevoegingen). Meng door zodat alle blaadjes bedekt zijn.

4. Spreid de boerenkool in een enkele laag uit op de bakplaat. Zorg dat de blaadjes niet overlappen.

5. Bak het ongeveer 10 minuten in het midden van de oven, tot de boerenkoolchips lekker knapperig is. Het kan langer wat langer in de oven, maar houd het goed in de gaten want de chips kan snel aanbranden.

6. Laat de boerenkoolchips een paar minuten afkoelen zodat het nog krokanter wordt.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie