Borrelplank met zoetzure rabarber

Boodschappenlijstje:

  • Voor de Borrelplank:
  • Paté van B&L
  • Droge worstjes van B&L
  • Leverworst van B&L
  • Pancetta
  • Voor de Zure Rabarber:
  • Mosterdzaad
  • Azijn
  • Water
  • Suiker
  • Laurier
  • Rabarber

Recept:

1 Snijd de rabarber. Kook de azijn op met suiker, water, laurier en een eetlepel geroosterde mosterdzaadjes. Giet de azijnmix over de rabarber en laat afkoelen.

2 Maak de worst, paté en rabarber op en schenk een glas in. En dan vooral genieten!

2 reacties

  1. klinkt als lekker, maar hoeveel heb ik van wat nodig voor de zure rabarber? 1 kopje azijn, een fles azijn, een schepje suiker, een kilo suiker?

    • Hoi Robbert, dit recept is eerlijk gezegd nogal op gevoel gekookt. 🙂 Bij 250 gram rabarber adviseren we 250ml water, 125ml azijn, 2 el suiker, 1 laurierblad, 1 snuf zout, 1tl mosterdzaad.
      Eet smakelijk! Laat je weten of ie goed gelukt is?

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie