Botervis met zoete aardappel, gemberlinzen en pikante chutney

Tijd: 35 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g gedroogde kleine groene linzen
  • 1 cm verse gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 g zoete aardappel, geschild en in plakken
  • 500 g botervis (diepvries), ontdooid
  • 3 el boter
  • 2 el chutney
  • 1 bosje koriander, gesneden

Recept:

  1. Spoel de linzen om en doe ze, samen met het stuk gember in een pan. Schenk er dusdanig water bij dat de linzen een vingerkoot onder water staan. Kook de linzen afgedekt 20 minuten.
  2. Neem de deksel van de pan, schenk de kokosmelk erbij, breng op smaak met zout en laat, op laag vuur, nog 10 minuten koken, laat zoveel mogelijk vocht verdampen – schep af en toe om. Kook intussen de zoete aardappels in weinig water met zout naar smaak in 20 minuten gaar.
  3. Dep de vis met keukenpapier helemaal droog. Verhit de boter in een pan en bak de vis in 6-8 minuten gaar, keer halverwege. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper naar smaak. Schenk het water van de zoete aardappels af, verhit nog 1 minuut in de pan om al het vocht te laten verdampen. Schep de zoete aardappel om met de linzen en de koriander. Serveer de linzen bij de gebakken botervis met een flinke schep pittige chutney ernaast.

Eet smakelijk!