LUNCH – 4 PERS. – 30 MIN.
Geen broodje biefstuk maar een broodje lever! Minstens even lekker. Liever geen broodje? Maak er een salade van. Liever lever als avondeten? Vervang de broodjes voor een wrap en doe er eventueel nog wat extra groente tussen.
Boodschappenlijstje:
- 4 plakken runderlever
- 2 el olie of boter, om in te bakken
- 200g roquefort
- 1 stokbrood
- 200 ml slagroom
- 4 mooie blaadjes krulsla (lollo bionda)
- crispy chili olie (La Lia, pot 160g), om te garneren
- handje pompoenpitten, om te garneren
Keukenspullen
- Handmixer of KitchenAid
- Spuitzak (optioneel)
Recept:
1 Snijd de levers in dunne plakjes van circa 0,5-1 cm. Bestrooi met zout naar smaak. Verhit de olie of boter op hoog vuur in een koekenpan en bak de stukjes runderlever in 5-7 min rondom bruin. Bestrooi met versgemalen peper.
2 Prak de roquefort in een kommetje met een vork. Mix de slagroom met eenhandmixer of KitchenAid bijna stijf. Voeg de roquefort en wat versgemalen peper naar smaak toe en mix even kort door totdat alles goed gemengd is. Optioneel: schep de roquefort crème in een spuitzak.
3 Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze doormidden. Verdeel de luchtige roquefort crème (eventueel met de spuitzak) over de stokbroodjes.
4 Was en droog de sla. Verdeel de sla en de runderlever erover. Verdeel wat crispy chili olie naar smaak en pompoenpitten erover. Enjoy!