Met spinaziesalade met geroosterde tomaatjes
Tijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 gam roquefort, verbrokkeld
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 gram verse spinazie
- 1/2 limoen, uitgeperst
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 250 gram (kastanje) champignons
- 3 rijpe avocado’s
- 600 gram Bliss tomaatjes aan een takje
- bakpapier
- 4 ovenbestendige soepkommen
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen.
- Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Neem het voorgebakken bladerdeeg uit de oven, verdeel de champignons en roquefort erover en bedruppel met 1 tl olie. Bestrijk ook de tomaatjes met een klein beetje olie. Verwarm de bladerdeeg en tomaatjes 12-15 minuten in de oven.
- Snijd de avocado’s in plakken en besprenkel met het limoensap. Klop de rest van de olie om met zout en versgemalen peper naar smaak en schep de spinaziebladeren om met de olie, zorg dat elk blad met een dun laagje bedekt is. Verdeel de spinazie over vier borden en leg er de tomaatjes en avocado op. Serveer met het champignontaartje.
Eet smakelijk!