Eerlijk eten smaakt het lekkerst

Wat van dichtbij komt is verser, dus lekkerder!

Landmarkt heeft het lekkerste vers van Amsterdam en dat doen we niet alleen. Ons vers komt direct van de boeren uit de buurt, we kennen ze persoonlijk en betalen hen een eerlijke prijs. Samen zijn we het eens: eerlijk eten smaakt het lekkerst! Daar zijn we trots op en vertellen we je graag meer over:

Want wie zijn dan die boeren uit de buurt?

Nou Ruud Slagter bijvoorbeeld!

  • Bloemkool van familie Slagter uit Andijk (Nu op de markt!)

Wist je dat Ruud samen met zijn neven inmiddels als derde generatie het bedrijf runt? Uiteraard met genoeg advies van zijn vader en oom Ton. Geheim van Ruud: “De bloemkool houdt zijn witte kleur omdat wij hem zorgvuldig indekken met blad. Kost wat werk, maar dan heb je ook wat!”

 

En Niels kan er ook wat van…

  • Spinazie van maatschap Broersen uit Lutjebroek (Nu op de markt!)

Al generaties lang teelt maatschap Broersen de lekkerste Spinazie van Nederland. Tegenwoordig runt Niels Broersen samen met zijn neef als nieuwe generatie het familiebedrijf. Vollegrondsgroenten zijn al enkele eeuwen een belangrijk product in het noordoostelijk deel van Noord-Holland. Niet zo vreemd, als je ziet dat de bodem bestaat uit vruchtbare kalkrijke kleigrond en de ligging met aan drie zijden water. Ideaal voor onze spinazie om te groeien dus!

Laten we René niet vergeten!

  • Broccoli van René Verdonk uit Wevershoof (Nog heel even wachten)

Met liefde voor de natuur en passie voor het vak teelt René al jaren de lekkerste broccoli voor ons. Waarom René zo graag met Landmarkt samenwerkt? “De supermarkten gaan alleen akkoord met broccoli van een pond, zo zit ik met veel derving. Landmarkt bestelt ze gelukkig ongesorteerd!”

Het liefst halen we zoveel mogelijk uit de buurt maar sommige ingrediënten groeien gewoon niet zo lekker in ons koude kikkerlandje. Soms kijken we dan ook toch liever over de grens. Maar natuurlijk weten we ook dan waar het vandaan komt, wie het gemaakt heeft en hoe het hier naartoe komt.

Zoals bijvoorbeeld de chocolade van de Chocolatemakers. Cacaobomen houden van warmte én vochtigheid en hebben een hekel aan wind en te fel zonlicht. Daarom vind je alleen cacaoplantages rond de evenaar in tropische bosgebieden. De cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek en Colombia reizen vervolgens helemaal op windkracht (zonder CO2 uitstoot!) in 4 maanden met het zeilschip de Tres Hombres naar Amsterdam. Zo wordt er iedere keer maximaal 40 ton grondstoffen op 100% windkracht naar Nederland gebracht. Waaronder maar liefst 9 ton biologische Trinitario cacaobonen en 300 kilo natuurlijke cacaoboter. Goed voor zo’n 200.000 Chocolate makers Tres Hombres repen!