Eiersalade

Tijd: 15 minuten

Boodschappenlijstje:

  • 5 eieren
  • 100 g augurken (Kesbeke)
  • 120 ml mayonaise
  • 1 citroen
  • 5 g verse bieslook
  • Peper & zout

Recept:

1. Zet een steelpannetje met water op middelhoog vuur, leg de eieren in het water en kook 7 minuten.

2. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Doe de eieren in een kom en prak met een vork de eieren grof. Voeg nu de mayonaise, zest van 1 citroen, fijngesneden bieslook, zout en peper toe.

3. Snijd nu de augurken in dunne plakjes van ¼ centimeter en doe bij de eiersalade. Proef de salade en breng eventueel nog meer op smaak met wat zout/peper of citroen.

4. Serveer de eiersalade met vers gebakken brood.

Eet smakelijk!