Gegrilde verse makreel met citroencouscous en paprika

Tijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 citroenen
  • 4 verse makrelen, gefileerd*
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 zoete uien, in ringen
  • 3 paprika’s, in reepjes
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 250 gram couscous
  • 1 bos platte peterselie, fijngesneden
  • grillpan

Recept:

  1. Boen 1 citroen schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de citroenen uit.
  2. Bedruppel de makrelen met citroensap en laat even staan. Verwarm 2 el olie in een grote koekenpan. Fruit hierin, op laag vuur, de zoete uien en de paprika 20 minuten, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Kook 500 ml water, breng op smaak met zout en kaneel. Doe de couscous in een schaal, schenk het kokende water erbij, roer er 1 el olie, de citroenrasp en de rest van het citroensap door en dek de schaal af met plastic folie. Laat de couscous 10 minuten wellen.
  4. Verhit de grillpan. Grill de makreel in 4-5 minuten op hoog vuur gaar, keer halverwege. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper.
  5. Meng de gare couscous met de peterselie en serveer met de paprika en de vis.

Eet smakelijk!