Tijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 citroenen
- 4 verse makrelen, gefileerd*
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 zoete uien, in ringen
- 3 paprika’s, in reepjes
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 250 gram couscous
- 1 bos platte peterselie, fijngesneden
- grillpan
Recept:
- Boen 1 citroen schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de citroenen uit.
- Bedruppel de makrelen met citroensap en laat even staan. Verwarm 2 el olie in een grote koekenpan. Fruit hierin, op laag vuur, de zoete uien en de paprika 20 minuten, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Kook 500 ml water, breng op smaak met zout en kaneel. Doe de couscous in een schaal, schenk het kokende water erbij, roer er 1 el olie, de citroenrasp en de rest van het citroensap door en dek de schaal af met plastic folie. Laat de couscous 10 minuten wellen.
- Verhit de grillpan. Grill de makreel in 4-5 minuten op hoog vuur gaar, keer halverwege. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper.
- Meng de gare couscous met de peterselie en serveer met de paprika en de vis.
Eet smakelijk!