Henk Scheele
Hoeksche Hoeve

Krrrrakendverse Landmarkt sjippies:
Hoeksche aardappels van Henk en René. In schil gebakken met een lekker smaakje, zonder e-nummers of andere ongein! Direct vanuit de Hoeksche Waard naar Landmarkt. Om de impact op het milieu zo laag  en de kwaliteit van de chips zo hoog mogelijk te houden gebruiken.

  • Alleen zelf geteelde aardappelen voor onze Sjippies 🌱🥔
  • Natuurlijke vijanden om insecten te bestrijden 🐝🐞
  • Zonne-energie voor de fabriek en zonnbloem olie om te bakken ☀️🌻

En het afval? Dat is er nauwelijks! Aardappelschillen, afgekeurde chips en gebruikte olie krijgen een tweede leven, bijvoorbeeld als veevoer of biodiesel.

Tour langs de boer
Door Andijk en Lopikerkapel

Landmarkt heeft het allerlekkerste vers en dat doen we niet alleen. Ons vers komt direct van de boer en samen met hen zorgen we voor de beste kwaliteit en de lekkerste producten. Elke week rijden we zelf een rondje langs de boeren en brengen we alles direct naar Landmarkt.

  • Broccoli, René Verdonk
  • Spinazie, Maatschap Broersen
  • Bloemkool, Familie Slagter
  • Aardbeien, Jan Scholman

Wouter van Everdingen
Landgoed Palmesteyn

Ons rundvlees komt rechtstreeks van boer Wouter uit de Betuwe.

  • Wouter voert de regie over de gehele keten: van geboorte tot slacht
  • De runderen lopen de hele zomer buiten en in de winter in ruime stallen met stro
  • Smaakvol vlees door: rust, ruimte en gezond, gevarieerd voer

 

Het Blonde d’aquitaine rund is stoer, robuust heeft een vriendelijk karakter en een lang zwaar gespierd lijf.

Het vlees is mager omdat het ras zich kenmerkt door veel spieren en weinig vet. Zeer mooi en lekker vlees dat tot één van de beste vleessoorten gerekend mag worden!

Jaap & Rianne
Kaasboerderij Schep

Jaap Schep werkt (en woont) samen met zijn vrouw Rianne op hun eigen boerderij in Bergambacht welke al 50 jaar in de familie is. Elke dag maken zij daar hun heerlijke (prijswinnende!) kazen. Hiervoor gebruiken Jaap & Rianne uitsluitend melk van eigen koeien!

  • Familie Schep maakt al ruim 50 jaar kaas op deze boerderij
  • Elke week verlaat zo’n 17.000 kg kaas de boerderij
  • Jaap en Rianne melken de koeien 2x per dag. Da’s per koe ongeveer 30 liter melk!