Tijd: 35 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 kippenbouten
- 300 g basmatirijst
- 3 rode paprika’s, gesneden
- 300 g winterpeen, in schuine plakken
- 100 ml sinaasappelsap
- 50 g gedroogde abrikoos, gesneden
- 50 g amandel, fijngestampt
- bosje koriander, fijngesneden
Recept:
- Leg de kippenbouten met de plakken winterpeen en abrikoos in een braadpan, schenk het sap erbij,
- Breng aan de kook en verwarm het geheel 20 minuten in een afgesloten pan.
- Zet intussen de rijst op in een ander pannetje (waarin het water een vingerkootje hoger staat dan de rijst),
- Voeg zout naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur van de pan rijst laag en laat het vocht van de rijst verdampen (dus doe geen deksel op de pan) – prik met de achterkant van een pollepel gaten in de rijst zodat ook het vocht onderin kan verdampen. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de rijst nog 10 minuten staan.
- Doe de abrikoos en paprika bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.
- Rooster de stukken amandel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bordje afkoelen.
- Breng de kippenstoof op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer de kippenstoof met de rijst en bestrooi royaal met geroosterde amandel en koriander.
Eet smakelijk!