Tijd: 20 minuten + 50 minuten oven tijd
Voor 6 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 blaadjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 5 eieren
- 2 stengels prei
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 400 ml volle yoghurt
- 100 gram chiazaadjes
- 2 paprika’s, fijngesneden
- 1 zakje rucola
- 1 springvorm (24 cm), met bakpapier bekleed
evt: extra bakpapier en blinde vulling (zoals bv droge bonen)
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed de blaadjes bladerdeeg tot een bal en rol het uit tot een ronde lap van 28 cm. Bekleed de vorm met het deeg, druk in de zijkanten goed aan en prik enkele keren in met een vork. Leg een vel bakpapier over het deeg, vul met de ‘blinde vulling’ en bak het deeg 15 minuten in de oven.
- Scheid een dooier van het eiwit. Klop de rest van de eieren en het eiwit los. Snijd intussen de prei in zeer dunne ringetjes en meng met de (bevroren) doperwten, yoghurt, eieren en het grootste deel van de chiazaadjes, breng op smaak met zout en peper. Laat dit mengsel enige tijd staan zodat de chiazaadjes vocht opnemen.
- Neem de springvorm uit de oven, verwijder blinde vulling en bovenste vel bakpapier en bestrijk de bodem met het eidooier. Bak het deeg nog 10 minuten in de oven. Neem het deeg uit de oven en vul met het yoghurtmengsel. Let op, zorg dat er geen vulling over de rand gaat van het deeg, want dan komt het onder het deeg en is de bodem niet meer knapperig te krijgen.
- Bak de groentenquiche in 25 minuten gaar.
- Meng de paprika met de rucola en de rest van de chiazaadjes. Serveer de groentenquiche met de paprikasalade.
Eet smakelijk!