Knolselderijsoep, met gekaramelliseerde ui, dille crème en ossenworst

Tijd: 20 minuten + 40 minuten wachttijd

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 stuks knolselderij van boer Ted
  • 2 el boter
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 grote uien, fijngesnipperd
  • 1,5 liter runderbouillon (evt. van tablet of pot)
  • 1 bos dille
  • 2 stuks Amsterdamse ossenworsten (evt. gerookt)
  • Lekker brood

Staafmixer

Recept:

  1. Snijd de twee stuks knolselderij in plakken, schil, was en droog de plakken daarna. Snijd de plakken achtereenvolgens in reepjes en in kleine blokjes.
  2. Verwarm in een grote soeppan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui totdat het begint te karamelliseren en lichtbruin wordt, schep af en toe om. Neem een flinke schep gekaramelliseerde ui uit de pan en houd achter ter garnering. Voeg de blokjes knolselderij toe aan de ui in de pan en bak het geheel, al omscheppende, nog 5 minuten.
  3. Schep het grootste gedeelte van de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij en breng het geheel, met de deksel schuin op de pan, aan de kook. Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes koken tot de knolselderij helemaal zacht is geworden, langer mag ook.
  4. Pureer de soep daarna met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Snijd het grootste gedeelte van de dille fijn en meng met de rest van de crème fraîche. 
  6. Garneer de soep met de achtergehouden gekaramelliseerde ui, dillecrème en een takje dille. Serveer met dikke plakken ossenworst en brood ernaast.

Eet smakelijk!