Linzengehaktbrood met rijst en gestoomde prei

Tijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 gram rundergehakt van Palmesteyn (boeuf blonde)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 gram le Puy linzen, gewassen
  • 2 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 theelepl gemalen komijn
  • 250 gram basmatirijst
  • 400 gram prei, in ringen
  • ovenschaal

Recept:

  1. Kook de linzen in 20 minuten gaar in een gesloten pan met kokend water en zout naar smaak en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de linzen met het gehakt, de knoflook, de komijn, de eieren, 1 el tomatenblokjes en zout en peper naar smaak. Kneed het linzengehakt in de vorm van een brood en leg het in een ovenschaal. Schenk de tomatenblokjes met 2 el water bij het vlees en gaar het geheel in 45 minuten.
  3. Kook de laatste 15 minuten de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, hang een vergiet boven de rijst waarin de prei hangt en stoom mee. Snijd het linzengehaktbrood in plakken en serveer met aanhangende tomatensaus, de rijst en de prei.

Eet smakelijk!