Tijd: 15 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kilo spruitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 gram boter
- 150 gram Appenzeller kaas (geraspt), eventueel te vervangen door Gruyère
Recept:
- Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd het donkere stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Dikkere spruiten kunnen in de lengte worden gehalveerd.
- Laat de boter smelten, meng met de olie en schep om met de spruitjes zodat alles met een dun laagje wordt bedekt. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Spreid de spruitjes uit over de bodem van een grote ovenschaal en zet ze in het midden van de oven.
- Neem de schaal na 10 minuten uit de oven, schep alle spruitjes om en gaar ze nog 7-8 minuten.
- Zet de oven uit. Neem de schaal uit de oven en bestrooi ze met de geraspte Appenzeleler. Zet de schaal nog 1-2 minuten terug in de oven, tot de kaas is gesmolten.
- Je kunt de spruitjes gewoon zo eten met een lekker stuk stokbrood, maar een gebakken schouderkarbonade smaakt er ook prima bij.
Eet smakelijk!