Overnight oats

Plasticvrij ontbijtgenot met havermout uit een glazenpot. Met overnight oats kan je eindeloos variëren, deze variant met appel is in ieder geval een stevig en gezond begin van je dag!

Tijd: 15 minuten + 1 nacht

Boodschappenlijstje:

  • 4 eetlepels havermout (Wisselwaar)
  • 1 appel
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • Scheut appelsap (glazen fles, Landmarkt)
  • Optioneel: kaneel

Recept:

  1. Snijd de appel in stukjes. Verwarm de appel (met kaneel) in een steelpannetje totdat deze zacht is.
  2. Laat de appel afkoelen.
  3. Meng ondertussen in een glazen potje of ontbijt kommetje de havermout met de yoghurt.
  4. Voeg een scheut appelsap toe aan het mengsel en zorg dat het vooral niet te vast is, de havermout neemt namelijk best veel van het vocht op.
  5. Meng een deel van de appel stukjes door de overnight oats en gebruik de rest als garnering voor bovenop.
  6. Zet het potje/kommetje in de koelkast.
  7. Nu een nachtje wachten en morgen kan je genieten van een heerlijk ontbijt!