Tijd: 20 minuten
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 bloemkool, in roosjes
- mix van verschillende verse kruiden
- 100 gram verse spinazie
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- handvol pijnboompitten
- 600 gram ribeye, in vier stukken en op kamertemperatuur
Recept:
- Kook de bloemkoolroosjes in 15 minuten zeer gaar.
- Meng de verse kruiden met de spinazie en zout en versgemalen peper naar smaak en schep daarna voorzichtig om met 1 el olie.
- Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan, laat op een bordje afkoelen.
- Verhit een grill- of koekenpan. Dep de ribeye droog en bestrijk dun met olie. Grill of bak het vlees op hoog vuur in 3-5 minuten goudbruin van buiten en rood of rosé vanbinnen, keer halverwege. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 1-2 minuten rusten alvorens het met zout en versgemalen peper te bestrooien.
- Giet de bloemkool af en stamp het of mix het, met de rest van de olijfolie, tot een puree, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer het vlees met de kruidensalade en bloemkoolpuree en bestrooi met de pijnboompitjes.
Eet smakelijk!