Panzanella

Oud brood over? Maak deze heerlijke Panzanella, een traditioneel Toscaans recept voor een salade van verse ingrediënten, een lekkere vinaigrette en stukjes oud brood.

Tijd: 20 minuten

Boodschappenlijstje:

  • (oud) brood
  • Gemengde sla
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Rode bieten of andere groentes die lekker zijn om te grillen
  • 1 theelepel mosterd
  • Olijfolie
  • Azijn
  • Zout
  • Peper

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  3. Leg het brood op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en laat het brood binnen 10 minuten bruin en krokant worden in de oven.
  4. Snijd alle groente voor de salade (sla, komkommer, tomaat, rode biet).
  5. Grill de rode biet in een grillpan of koekenpan met olijfolie totdat deze gaar is.
  6. Meng alle groente in een grote salade kom.
  7. Maak nu de vinaigrette door de mosterd met een garde te mixen met olijfolie en azijn naar smaak. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
  8. Leg het krokante brood op de salade en giet als laatste de vinaigrette erover. Buon appetito!