Pompoensoep

Wil jij zelf net zo’n lekkere pompoensoep maken als wij dat bij Landmarkt doen? Dan is dit recept een topper!

Tijd: 60 minuten (40 minuten kooktijd)

Voor 2 liter

Boodschappenlijstje:

  • 10 ml olie
  • 200 gram ui
  • 100 gram knoflook
  • 1 oranje pompoen van boer Ted
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosroom
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemberpoeder, Tip! gebruik fijngesneden verse gember
  • 1/2 theelepel korianderzaad, gemalen
  • 1/2 theelepel komijnzaad, gemalen
  • peper & zout
  • 1/2 theelepel pul biber of andere chili vlokken

Recept:

  1. Begin met het snijden van de groente. Snijd als eerst de ui en de knoflook grof. Bij de pompoen kan je de schil er aan laten zitten! Snijd deze open, haal de pitten eruit en snijd de pompoen in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui glazig. Voeg de pompoen en knoflook samen met alle kruiden toe en bak deze kort mee.
  3. Schenk het water erbij in de pan en kook het geheel voor 40 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
  4. Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep glad te pureren.
  5. Voeg als laatste de kokosroom toe en verwarm het geheel nog een keer goed.
  6. Als de soep te dik is kan je nog een beetje extra water toevoegen.
  7. Breng op smaak met peper & zout en maak af met de pul biber (chili vlokken).