Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart
Tijd: 1 uur (met 40 minuten oventijd), 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Spinazie – 1 zak (450 gram)
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Feta – 1 pakje (200 gram)
  • Eieren – 2 stuks
  • Bladerdeeg – 6 plakken
  • Knoflook – 3 tenen
  • Komijn
  • Gedroogde koriander
  • Zwarte peper
  • Zout

Recept:

  1. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Stop ze daarna in een grote kom.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bak de spinazie in olie met 2 tenen (geperste) knoflook in dezelfde pan. Voeg handje voor handje toe en laat slinken
  5. Voeg de spinazie bij de pijnboompitten.
  6. Verkruimel het blok feta boven de kom.
  7. Voeg de eieren, kruiden (naar smaak), en de laatste teen knoflook (geperst) toe en meng goed.
  8. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  9. Bedek de bodem van de springvorm met een vierkant van vier bladerdeegplakken.
  10. Knip vervolgens de overgebleven bladerdeeg plakken diagonaal door in twee driehoeken en plak aan ieder blad op de bodem een driehoek.
  11. Druk met een vork de bladerdeeg plakken goed aan elkaar vast.
  12. Hang de punten over de rand van de springvorm zodat er een kom ontstaat.
  13. Vul de kom van bladerdeeg met het spinazie/feta mengsel en leg de punten bladerdeeg over de taart heen.
  14. Bak de taart in het midden van de oven in zo’n 40 minuten gaar.

1 reactie

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie