Italiaanse Kaasfondue met Parmezaan en Mozzerella
Tijd: 25 minuten, Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- Bleekselderij – 1 stuk
- Kastanjechampignons – 200 gram
- Cherrytomaten – 250 gram
- Italiaanse kruiden – 2 tl
- Ciabatta – 1 stuk
- Maizena – 1 el
- Mozzarella – 150 gram
- Jong belegen kaas (geraspt) – 300 gram
- Parmezaanse kaas – 150 gram
- Witte wijn – 200 ml
- Knoflook – 1 teen
- Zwarte peper – 2 snufjes
- Olijfolie – 2 el
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel de knoflook. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden. Was de cherrytomaten. Was de bleekselderij en snijd in stukjes.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een (kaasfondue)pan en wrijf de pan in met de knoflook. Voeg de wijn aan de pan toe en verhit kort. Voeg vervolgens alle kazen (mozzarella, jong belegen kaas en parmezaanse kaas), italiaanse kruiden en zwarte peper toe en laat de kazen op zacht vuur smelten.
3) Meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue zodat de kaasfondue goed bindt.
4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes champignon kort.
5) Doe het ciabatta brood in de oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6) Zet het brood, de champignons, de cherrytomaten en de bleekselderij op tafel en zet ook de kaasfondue op tafel (houd warm met een brandertje of waxine lichtjes).