Recept: Warme vichyssoise met gerookte forelfilet

Warme vichyssoise met gerookte forelfilet
Tijd: 30 minuten bereidingstijd, Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Prei – 1 stuk
  • Aardappelen – 400 gram
  • Bieslook – 1 hand
  • Peterselie – 1 hand
  • Kippenbouillon – 1 blokje
  • Room – 200 gram
  • Gerookte forelfilet – 200 gram
  • Sjalotje – 1 stuk
  • Boter – 40 gram
  • Breekbrood – 1 brood

Recept:

1) Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.

2) Pel en snipper het sjalotje. Was en snijd het de prei. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snipper de bieslook en pluk de peterselie.

3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en meng goed.

4) Smelt de boter op laag vuur. Fruit het sjalotje aan. Voeg de prei en aardappelen toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

5) Roer de room en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep glad.

6) Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de gerookte forelfilet. Garneer met de peterselie en serveer met het breekbrood.tjes door de soep en serveer met dikke plakken brood.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie