Schnitzel met pompoenpuree, bosui en champignons

Tijd: 55 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 kleine pompoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram zuurkool
  • 4 schnitzels, liefst op kamertemperatuur
  • 1 bos bosui, in ringetjes

Recept:

  1. Boen de pompoentjes schoon, verwijder eventueel het houtachtige steeltje, doe ze in een pan (gebruik eventueel 2 pannetjes) en schenk er water en zout naar smaak bij. Kook de pompoentjes, met het deksel op de pan, in 30 minuten zacht en gaar. Laat in de pan afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de pompoentjes uit de pan, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Prak de pompoen, inclusief de schil*, grof en schep om met wat olie en versgemalen peper.
  3. Verdeel de zuurkool erover, bestrooi met de kaas. Schep de champignons in een andere ovenschaal om met 1 el olie en de sojasaus. Verwarm de pompoenpuree en de paddenstoelen 20 minuten in de oven.
  4. Bestrooi de schitzels met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees hierin in 4-5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en laat het vlees daarna enkele minuten, bedekt met zilverfolie, rusten. Bak, in het bakvet van het vlees, op hoog vuur de bosui 1-2 minuten. Serveer de pompoenpuree met de paddenstoelen en de schnitzels en garneer met de bosui. Lekker met een schep pittige sambal.

Eet smakelijk!