Speltspaghetti met aubergine, sesamzaad, lente-ui en brokkelkaas

 Tijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 aubergines
  • 4 volle el sesamzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 el Japanse sojasaus
  • 1 radicchio sla (rode bittere sla)
  • 1 bos lente-ui, in ringetjes
  • 1 bakje verse speltspaghetti (de Pastafabriek)
  • 150 g oude brokkelkaas, verbrokkeld

Recept:

  1. Snijd de aubergines met een zeer scherp (tomaten)mesje in de dunst mogelijke plakjes. Spreid de plakjes uit op een dikke laag keukenpapier, bestrooi licht met zout, bedek met nog een dikke laag papier en laat even staan. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat de zaadjes daarna op een bord afkoelen. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook.
  2. Houd enkele mooie radicchioblaadjes apart en snijd de rest in reepjes. Rol het keukenpapier met de aubergine plakjes op en druk goed aan zodat zoveel mogelijk auberginevocht door het papier wordt opgenomen. Verhit de helft van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de helft van de aubergine 2 minuten op hoog vuur – niet roeren!
  3. Schenk de helft van de sojasaus erdoor en bak het geheel al omscheppende nog 2 minuten. Herhaal dit met de rest van de olie, aubergine en sojasaus. Doe de eerder gebakken aubergine terug in de pan, draai het vuur iets lager, voeg de lente-uitjes toe en reepjes radicchio toe en roerbak het geheel nog 2 minuten, breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Kook de speltspaghetti in 3-4 minuten beetgaar, laat uitlekken en schep om met de helft van het auberginemengsel. Verdeel de achtergehouden hele blaadjes radicchio over vier borden en schep de rest van het auberginemengsel op en naast de blaadjes. Leg de pasta erop en bestrooi het geheel met het geroosterd sesamzaad en de brokkelkaas. Lekker met een paar druppels sesamolie.

Eet smakelijk!