Kaasknödels van oud brood

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 40 MIN.

Oud brood over? Maak er kaasknödels van! De ingrediënten heb je waarschijnlijk wel in huis! In plaats van bieslook kun je er ook andere kruiden in verwerken. Serveer de kaasknödels in wat (zelfgemaakte) rundvleesbouillon of bij een salade. Lekker!

Boodschappenlijstje:

  • 350 g oud witbrood met korst
  • 100 ml volle melk
  • 2 gekookte aardappelen (circa 300 g)
  • 1 witte ui
  • 4 el roomboter
  • 20 g bieslook
  • 275 g geraspte oude kaas
  • 2 biologische eieren
  • versgemalen peper

Keukenspullen

  • Grove rasp

Recept:

1 Snijd of scheur het brood in stukjes van circa ½ cm. Doe de broodstukjes in een kom. Schenk de melk er gelijkmatig over en laat weken.

2 Rasp ondertussen de aardappelen. Pel de ui en snijd fijn. Verhit 1 el boter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 min. Snijd de bieslook fijn.

3 Voeg de geraspte aardappelen, gebakken ui, geraspte kaas en eieren toe aan het geweekte brood en meng door elkaar. Voeg bieslook (houd wat achter om te garneren), wat zout en versgemalen peper naar smaak toe en meng erdoor.

4 Verdeel het knödeldeeg in 12 gelijke delen. Vorm er met je hand bollen van en druk deze een klein beetje plat.

5 Verhit 1,5 el boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg 6 kaasknödels in de koekenpan. Bak de knödels in circa 5-7 min rondom goudbruin en gaar. Herhaal met de overige 6 kaasknödels. Serveer in een bouillon of met een frisse salade. Garneer met de overige bieslook.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie