Recept: Appeltiramisu

Appeltiramisu
Tijd : -, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Lange vingers – 20 stuks
  • Appels van boer Erik – 2 stuks
  • Slagroom (vloeibaar) – 2 stuks
  • Vanillesuiker – 2 zakjes
  • Mascarpone – 250 gram
  • Kaneel
  • Cacao
  • Koffie – 200 ml
  • Opioneel : scheutje likeur naar keuze

Recept:

 
Schil de appels en snijd in kle

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Verhit een klont boter in een koekenpan. Bak de appeltjes met een flinke snuf kaneel en 1 zakje vanillesuiker tot ze zacht zijn.
  2. Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker op met een mixer. Voeg de mascarpone toe en mix kort tot een luchtig mengsel.
  3. Schenk de koffie in een diep bord. Doe er een scheut likeur bij en roer door elkaar (optioneel)
  4. Haal de helft van de lange vingers door de koffie en leg je op de boden van mooie dessertglazen. Doe er een schep van het mascarponemengsel over en daarna een laag appeltjes. Herhaal dit nogmaals. Zeef wat cacaopoeder over de desserts.
  5. Zet de tiramisu’s voor minimaal een uur in de koelkast. Steek voor het serveren verticaal een lange vinger in de glazen.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie