Bloemkool nuggets in bierbeslag

Bloemkool nuggets

Boodschappenlijstje:

  • Hollandse bloemkool van de familie Slagter – 1 stuk
  • 125ml ijskoud bier (Gele rakker van Landmarkt natuurlijk)
  • 125g gezeefde bloem 
  • 2 eierdooiers 
  • 2 eiwitten 
  • snuf zout

Recept:

  1. Doe de gezeefde bloem in een beslagkom en giet hier in 1x het bier bij.
  2. Roer tot een glad beslag.
  3. Voeg het zout en de eidooiers toe en roer nogmaals goed door.
  4. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
  5. Spatel de stijf geslagen eiwit kort door het beslag heen zodat de eiwitten nog luchtig blijven.
  6. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg bij het beslag. Roer dit er goed door. 
  7. Frituur tot goudbruin op 180 graden.
  8. Serveer de bloemkool nuggets met een chili saus of sriracha mayo.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie