Recept: Broccoli zoete aardappel stamppot

Broccoli zoete aardappel stamppot
Tijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Broccoli – 2 stuks
  • Zoete aardappels – 1 kilo
  • Cherry tomaatjes – 500 gram
  • Geitenkaas (Buche gerijpt) – 200 gram
  • Gedroogde tijm
  • Provinciaalse kruiden
  • Peper & zout naar smaak
  • Olijfolie

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op de grill stand voor de tomaatjes.
  2. Schil de zoete aardappelen, snij deze door de helft en in dikke plakken. Kook deze 15 minuutjes.
  3. Leg de cherry tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet deze voor 10/15 minuutjes in de oven.
  4. Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze beet gaar in 5 minuutjes.
  5. Giet na 15 minuutjes de zoete aardappels af en na 5 minuten de broccoli en voeg deze samen (bewaar voor de garnering 4/5 kleine roosjes broccoli per bord) Stamp de zoete aardappel en broccoli met een stamppot stamper. Voeg een beetje olijfolie toe om hem wat smeuïger te maken. Voeg ook de kruiden, peper en zout toe naar smaak.
  6. Schep de stamppot op, brokkel de geitenkaas erover heen en garneer met de gegrilde tomaatjes.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie