Chocolademousserol met rood fruit
Tijd: 30 minuten bereidingstijd, 1 dag wachttijd, Nagerecht, 8 personen
Boodschappenlijstje:
- Rood fruit – 3 bakjes
- Bloem – 60 gram
- Maizena – 40 gram
- Pure chocolade – 200 gram
- Eieren – 4 stuks
- Suiker – 175 gram
- Boter – 40 gram
- Cacaopoeder – 20 gram
- Slagroom – 500 ml
- Melk – 40 ml
- Gelatine blaadjes – 2 stuks
Recept:
Voer stap 1 t/m 3 één dag van te voren uit!
1) Doe de 2 gelatineblaadjes in een bak met koud water en laat 5 minuten staan. Knijp de gelatine blaadjes uit.
2) Doe 425 ml slagroom, 40 ml melk en 55 gram suiker in een steelpannetje en verwarm al roerend (maar laat niet koken). Breek 150 gram pure chocola en voeg dit toe. Voeg vervolgens de gelatine blaadjes toe en roer totdat alles goed gesmolten is.
3) Mix het geheel met een staafmixer. Doe het in een kom en laat 1 dag in de koelkast opstijven
4) Verwarm de oven voor op 220 graden.
5) Doe de 4 eieren, samen met 120 gram suiker in een pan en verwarm al kloppend (met een mixer) op laag vuur. Doe het mengel in een kom en mix ongeveer 5 minuten totdat het luchtig is.
6) Smelt ondertussen 40 gram boter in een steelpannetje.
7) Zeef 20 gram cacaopoeder, 60 gram bloem en 40 gram maïzena boven het eimengsel en spatel door elkaar. Spatel hier vervolgens de gesmolten boter door.
8) Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het mengsel over. Zet in 4 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.
9) Haal het bakpapier met de biscuit van de bakplaat en laat afkoelen.
10) Haal ondertussen de chocolademousse uit de koelkast en klop met een mixer tot een mooie gladde massa.
11) Verdeel de helft van de chocolademousse over het biscuit en rol het biscuit op. Verdeel vervolgens de rest van de chocolademousse over de buitenkant van de rol.
12) Smelt 50 gram pure chocola.
13) Decoreer de chocolademousserol met gesmolten chocola en rood fruit.