Recept: Hartige taart met Hollandse kaas

Hartige taart met Hollandse
Tijd: 15 minuten bereidingstijd, 40 minuten oventijd, Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Broccoli – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Gele paprika – 1 stuk
  • Sperziebonen – 100 gram
  • Bladerdeeg – 1 rol
  • Crème fraîche – 125 gram
  • Geraspte Hollandse kaas (jong belegen) – 150 gram
  • Eieren – 3 stuks
  • Kruiden naar smaak bijvoorbeeld: komijn, knoflook, mosterdzaad – 2 tl
  • Paneermeel – 2 el
  • Ui – 1 stuk

Peper en zout – naar keuze

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de ui. Snijd roosjes van de broccoli en dop de sperziebonen. Snijd de rode en gele paprika in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg hier vervolgens de broccoli, paprika en sperziebonen aan toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe de eieren in een kom en mix de eieren ongeveer een minuut met de handmixer. Mix hier vervolgens crème fraîche doorheen. Breng het mengsel op smaak met eigen kruiden en eventueel wat peper en zout.

4) Pak een bakvorm en bekleed de bakvorm met de bladerdeegrol. Verdeel hier vervolgens de broccoli, paprika en sperziebonen over, gevold door het eiermengsel. Bestrooi met de paneermeel en beleg vervolgens met de geraspte Hollandse kaas.

5) Bak de quiche in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie