Mosselen op Indonesische wijze

Mosselen op Indonesische wijze, van onze chef Joris
Tijd: 20 minuten, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2kg mosselen
  • 2 stengels sereh [citroengras]
  • 4 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 duimen gember
  • 2 chillipepers
  • 1 flinke scheut sojasaus
  • 400 ml kokosroom 

Ter garnering:

  • Koriander
  • Chilipeper
  • Limoen
  • Gamba

Recept:

1 Was de mosselen grondig

2 Snijd de knoflook en gember fijn en de chilipepers en sereh in dunne plakjes

3 Fruit de knoflook, gember, chilipepers en sereh aan in een mosselpan

4 Bak de mosselen even mee

5 Blus het geheel af met kokosroom en sojasaus, doe een deksel op de pan.

6 Snijd ondertussen de koriander fijn, de chilipeper in dunne plakjes en de limoen in partjes. Bak de gamba. De mosselen zijn klaar als ze open staan

7 Schep de mosselen op een bord en garneer met de garnering.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie