Mosselen op Indonesische wijze, van onze chef Joris
Tijd: 20 minuten, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2kg mosselen
- 2 stengels sereh [citroengras]
- 4 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 2 duimen gember
- 2 chillipepers
- 1 flinke scheut sojasaus
- 400 ml kokosroom
Ter garnering:
- Koriander
- Chilipeper
- Limoen
- Gamba
Recept:
1 Was de mosselen grondig
2 Snijd de knoflook en gember fijn en de chilipepers en sereh in dunne plakjes
3 Fruit de knoflook, gember, chilipepers en sereh aan in een mosselpan
4 Bak de mosselen even mee
5 Blus het geheel af met kokosroom en sojasaus, doe een deksel op de pan.
6 Snijd ondertussen de koriander fijn, de chilipeper in dunne plakjes en de limoen in partjes. Bak de gamba. De mosselen zijn klaar als ze open staan
7 Schep de mosselen op een bord en garneer met de garnering.
Eet smakelijk!