Paas pannenkoekjes met Hollandse aardbeien
Tijd: 20 minuten bereidingstijd, 4 stuks
Boodschappenlijstje:
- Pannenkoekenmeel (donker) – 230 gram
- Bakpoeder – 2 theelepels
- Eieren – 6 stuks
- Melk – 400 ml
- Boter – 4 mespunten
- Zout – 1 snufje
- Aardbeien – 1 doosje
- Frambozensaus
- Paaseieren ter decoratie
Recept:
- Spoel de aardbeien en snijd in stukjes. Scheid de eieren en klop het eiwit in een schone kom met een mixer stijf.
- Mix het eigeel met het pannenkoekenmeel, melk, zout en bakpoeder tot een stevige massa. Schep het eiwit erdoorheen. Dit is je beslag.
- Verhit een mespunt boter in een kleine koekenpan. Schep één lepel beslag in de pan. Draai de pannenkoek om als hij aan één kant bruin is.
- Verdeel de pannenkoeken over de borden en beleg met de frambozensaus, aardbeien en voor pasen met chocolade paaseitjes.