Pappardelle verde met knoflookgarnalen & gepofte tomaatjes

Pappardelle verde met knoflookgarnalen & gepofte tomaatjes
Tijd : – , 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • Verse pappardelle van de Pastafabriek – 500 gram
  • Garnalen – 20 stuks
  • Uien – 2 stuks
  • Knoflook – 4 teentjes
  • Courgette – 1 grote
  • Doperwten – 200 gram
  • Groentebouillon – 2/3 blokje
  • Kookroom – 70 ml
  • Italiaanse kruiden – 3 tl
  • Cherrytomaatjes aan tak – 250 gram
  • Verse basilicum – 4 takjes
  • Citroen – halve

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven.
  3. Bereid de pappardelle volgens de verpakking. Houd wat kookvocht apart.
  4. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de basilicum en knoflook fijn en snipper de ui. 
  5. Fruit de ui en bak de helft van de knoflook kort mee.
  6. Voeg de courgette, erwten en Italiaanse kruiden toe. Bak op laag vuur totdat de courgette gaar is.
  7. Verkruimel het bouillonblokje erbij. Doe de kookroom, sap van een halve citroen en een scheutje kookvocht erbij. Pureer tot een gladde saus. Roer de helft van de basilicum erdoor. Breng op smaak met zwarte peper..
  8. Bak de garnalen met de overige knoflook in een scheut olijfolie.
  9. Meng de saus door de pappardelle. Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de tomaatjes en garnalen bovenop. Rasp de citroenschil eroverheen. Garneer met de overige basilicum.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie