Recept: Snert, met doperwt en gebakken worst

Snert, met doperwt en gebakken worst
Tijd: 2 uur bereidingstijd incl. kooktijd, Hoofdgerecht, 6-8 personen

Boodschappenlijstje:

  • Spliterwten, gewassen – 400 gram
  • Beemster ribkarbonade – 500 gram
  • Knolselderij – 1 stuk
  • Grote stengels prei – 2 stuks
  • Kruimige aardappels, in stukken – 2 stuks
  • Rookworst, in plakjes – 2 stuks
  • Doperwten (diepvries) – 200 gram
  • Rogge-tarwebrood – 1 stuk

Recept:

1) Breng de spliterwten met de ribkarbonade in een ruime pan met 2 liter water aan de kook, laat 1 uur met de deksel schuin op de pan op laag vuur koken.

2) Snijd de knolselderij in plakken, schil de plakken en snijd de knolselderij daarna in repen en blokjes. Verwijder boven- en onderkant van de prei, snijd de groene bovenkant in tot aan het wit en houd dit onder de kraan zodat eventueel zand verwijderd wordt. Snijd de prei in ringen.

3) Voeg de knolselderij, prei en aardappel toe aan de slipterwten en kook het geheel nog 30 minuten.

4) Neem de ribkarbonade uit de soep, houd het vlees onder de kraan en verwijder de harde stukjes bot, snijd de stukjes vlees klein. Stamp de soep fijn en breng op smaak met zout en peper.

5) Bak de plakjes rookworst uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk kokend water over de bevroren doperwten en laar even staan, giet het water af.

6) Roer de stukjes ribkarbonade, gebakken worst en doperwtjes door de soep en serveer met dikke plakken brood.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie