Uiensoep voor 4 kommen
Boodschappenlijstje:
- Uien – 700 gram
- Roomboter – 40 gram
- Bloem – 1 eetlepel
- Gedroogde tijm – 1 theelepel
- Italiaans kruiden – 1 theelepel
- Water – 1 liter
- Runderbouillon blokjes – 2 stuks
- Brood – 2 sneetjes
- Blauwe kaas naar keuze, hier gebruikte we Korenbloem blauw – 75 gram
Recept:
- Snijde de uien in dunne halve ringen. Verhit een klont boter in een soeppan. Bak de uien voor ca. 20 minuten. Roer regelmatig door.
- Doe de bloem erbij en bak voor nog 2 minuten. Blijf goed roeren.
- Voeg het water, de tij, en de Italiaanse kruiden toe. Verbrokkel de bouillonblokjes erbij. Laat de soep voor 25 minuten zacht koken.
- Snijd de sneden brood in blokjes van twee centimeter. Snijd de blauwe kaas in dunne plakken van twee bij twee centimeter. Leg de blauwe kaas op de stukjes brood. Doe voor 6 minuten in de airfryer of 12 minuten in de oven. (beiden op 200 graden)
- Verdeel de soep over de kommen. Serveer met de blauwe kaascroutons.