Zalmtartaar met zeekraal & avocado
Tijd : 20 min. + marinade tijd (minimaal 30 min), 2 personen
Boodschappenlijstje:
- Zalmfilet – 250 gram
- Sojasaus – 2 tl
- Sesamolie – 1 tl
- Avocado (eetrijp) – 1 stuk
- Rode peper – 1/4 stuk
- Citroen – halve
- Zeekraal – 25 gram
- + kookring
Recept:
- Verwijder de huid van de zalmfilet. Snijd de zalm in blokjes van ca. één bij één cm.
- Rasp de schil van een halve citroen. Snijd de rode peper zo fijn mogelijk. Bewaar eventueel wat citroenrasp en rode peper voor de garnering.
- Meng de zalmblokjes met sojasaus, sesamolie, citroenrasp, rode peper. Dek af en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Haal de avocado uit de schil en snijd in blokjes van ca. één bij één cm. Besprenkel met citroensap. Meng de gemarineerde zalm met de avocado. Breng op smaak met zwarte peper.
- Gebruik een kookring om de zalmtartaar over de borden te verdelen. Garneer met zeekraal, rode peper en citroenrasp.