Van kop tot kont!

Wat de boer niet kent…

…dat vreet ‘ie niet. En dat is ontzettend jammer! In Nederland eten we maar wat graag biefstuk, maar geen staartstuk. Wel spareribs maar geen shortrib en al helemaal geen spieren en nieren. Deze delen worden niet opgegeten omdat veel mensen niet weten wat ze er allemaal mee kunnen. En dan wordt het maar weggegooid, of het gaat als gehakt voor een oneerlijke prijs over de toonbank. Daarom werken we bij Landmarkt met boeren en slagers die wél weten hoe ze alle delen van een dier kunnen gebruiken, zodat er niets verloren hoeft te gaan. Dit betekent dat er minder wordt verspilt, er minder dieren hoeven te worden geslacht en wij de boer en de slager voor het héle dier een eerlijke prijs kunnen betalen. Iedereen wint!

Brandt & Levie

Brandt & Levie is ontstaan omdat Jiri Brandt, Geert van Wersch en Samuel Levie zagen dat er veel mis ging in de vleesindustrie. Daarom wilden ze met hun eigen worstmakerij Nederland laten zien dat het ook anders kon en maken ze sinds 2011 de beste charcuterie van alleen het beste vlees.

We werken uitsluitend met goed gehouden varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem. Alle boerderijen voldoen aan de hoogste standaard voor dierenwelzijn. Het gehele varken zie je terug in ons assortiment. Niets gaat verloren!”

Palmesteyn

Wouter van Everdingen
“In de wei van Palmesteyn vind je geen stroomdraad, oude bomen omzomen de stukken land. Zo blijven de koeien binnen en kunnen ze beschutting zoeken. In het weiland groeit er niet alleen gras maar allerhande kruid en klavertjes. Dat is goed voor de insectenpopulatie maar ook voor de koeien. Ze eten een stuk gevarieerder waardoor ze vitaler zijn maar ook beter vlees produceren.” En dat zie je in alle delen terug. Zo zijn niet alleen de biefstukjes van ontzettend goede kwaliteit maar zet je ook met het hart of de lever een prachtige maaltijd op tafel!

Wat zet jij op tafel?

Weet je nog niet waar je met deze nieuwe stukken vlees in de keuken moet beginnen? Bij Landmarkt helpen we je ook daar graag bij. We hebben heerlijke recepten zodat je zelf binnen de kortste keren een geweldige maaltijd op tafel zet. Sommige recepten maken gebruik van dit vergeten vlees, maar er zijn er nog veel meer. Deze zijn allemaal te vinden op onze recepten pagina.

Zo eet ook jij van kop tot kont.