Recepten

Vegetarische bourguignon met hete bliksem

door Kika van Weekrecept. Bereiden: Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd het (veggie) runderstoofvlees en de paddenstoelen in stukjes. Schil de wortelen en snijd in stukjes. Schil de aardappelen en appels en snijd in stukken. Pluk de tijm. Verhit een flinke mespunt boter […]

Lees verder

Spaghetti met kokkels en zeekraal

door Kika van Weekrecept. Bereiden:   Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.   Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was de bliss tomaten en snijd in de lengte doormidden. Snijd de rode peper klein. Pluk de peterselie en was de kokkels.   Verhit 2 eetlepels olijfolie in een […]

Lees verder

Huisgemaakt appelmoes

met appeldiksap. Schil de appels (of niet, als je dat lekkerder vindt) Ontdoe de appels van klokhuis en snijdt ze klein. Meng en verwarm diksap, citroensap en kaneel in een pan en voeg de appels toe. Kook ongeveer 15 minuten zachtjes. Laat afkoelen voor compôte, of maak de appels fijn met een staafmixer. Tip: voeg […]

Lees verder

Bloemkoolcouscous

met tomaatjes, vegan geitenkaas en geroosterde amandel. Bereiden:   Snijd alle roosjes van de bloemkolen, en snijd vervolgens de roosjes van de roosjes tot korreltjes ter grootte van couscous. (De stronken van de roosjes worden in dit recept niet gebruikt, maar je zou er een bloemkoolsoep van kunnen maken door de stronkjes gaar te koken […]

Lees verder

Avocadotortilla

met geroosterde paprika en falafel. Bereiden: Verhit de oven voor op 225 °C. Leg de paprika’s 15 minuten in het midden van de oven, keer halverwege. Neem de paprika’s met een tang uit de oven, doe ze over in een plastic zakje en laat iets afkoelen. Trek de schilletjes van de paprika’s, verwijder steel en […]

Lees verder

Gevulde paprika’s

met vegangehakt en couscous. Bereiden:   Breng de bouillon aan de kook. Meng de ui met de droge couscous in een schaal en schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af en laat de couscous enkele minuten wellen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes. […]

Lees verder

Spelt-spaghetti

met aubergine, sesamzaad en lente-ui. Bereiden:   Snijd de aubergines met een zeer scherp (tomaten)mesje in de dunst mogelijke plakjes. Spreid de plakjes uit op een dikke laag keukenpapier, bestrooi licht met zout, bedek met nog een dikke laag papier en laat even staan. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en […]

Lees verder

Andijviesalade

met geroosterde dadelpastinaak, shii-take en gesmolten kaas. Bereiden: Schil de pastinaak, verwijder het harde stuk aan de bovenkant en halveer, met een groot mes, de pastinaken in de lengte. Snijd daarna de helften in de lengte in drie langwerpige stukken. Kook de pastinaak 5-6 minuten, verwarm intussen de oven voor op 200 °C.   Snijd […]

Lees verder

Bietenburgers met avocado

en rucola, kiemen en avocado mayonaise. Bereiden:  Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de biet, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui, knoflook en geraspte biet samen met de kruiden even aan in de pan. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Doe de kikkererwten in een kom en […]

Lees verder

Champignontaartje met Cheddar

en spinaziesalade met geroosterde tomaatjes. Bereiden:  Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf […]

Lees verder

Zoete Aardappelsoepje

Met limoenschuim. Bereiden: Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Plet het teentje knoflook. Maak de sjalot schoon en snij deze fijn. Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de droge kruiden toe en roer deze door het knoflook/ui mengsel. Voeg al het water en de […]

Lees verder

Watermeloenpizza

met zelfgekozen fruit en yoghurt. Snijd een kwart watermeloen in 8 partjes. Schep een een theelepel yoghurt in het midden van een partje. Dit kan uiteraard elke yoghurtsoort zijn die je lekker vindt. Kokosyoghurt is bijvoorbeeld ook erg lekker bij watermeloen. Bekleed het partje met verschillende stukjes fruit. Sleep vanuit het midden, zodat je de […]

Lees verder
1 2 3 13