Recepten

Zoete aardappel stamppot

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de chorizo in stukken. Snijd de feta in stukjes. Voeg het bouillonblokje bij de pan met inmiddels kokend water en voeg de zoete aardappel toe. Kook de zoete aardappel […]

Lees verder

Zelfgemaakte vegan falafel

Door Kika van Weekrecept. Verwarm de oven voor op 180 graden.   Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in ringen. Was de komkommer en snijd in plakjes. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Pluk de peterselie.   Kook de gedroogde kikkererwten 3 minuten. Haal de pan van het vuur en […]

Lees verder

Ratatouille

met aubergine, courgette en paprika. Maak alle groenten, knoflook en uien schoon en snijd in grove stukken. Ontvel de tomaten en snij in grove blokjes. Zet een grote pan op matig vuur en verhit de olie erin. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht, maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe […]

Lees verder

Kip-tomaat in roomsaus met tagliatelle

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.   Pel en snipper de knoflook en sjalotjes. Was de blisstomaten en snijd doormidden. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd klein. Pluk de rozemarijn en basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas. […]

Lees verder

Mushroom wellington

Door Kika van Weekrecept. Pel en snipper de uien. Snijd de kastanjechampignons klein. Pluk de tijm. Klop het ei met een vork los.   Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de uien op laag vuur aan. Voeg de kastanjechampignons toe. Doe de uien en champignons in een bakje en laat afkoelen.   […]

Lees verder

Chinese tomatensoep met balletjes

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook. Pel en snipper de knoflook en ui. Was de tomaten en snijd in stukken. Snijd de lente ui fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en de helft van de ui aan. Voeg de tomaten toe […]

Lees verder

Moelleux met vanille roomijs

Door Kika van Weekrecept. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes, voeg toe aan de gesmolten boter en laat de chocolade al roerend op zacht vuur smelten. Laat het boter-chocolade mengsel circa 10 minuten afkoelen.   Doe de eieren in een kom en klop ze los met een garde. […]

Lees verder

Entrecote met bietenremoulade

roquefort, knolselderij en kort gekookte spruiten. Schil het bietje en snijd in stukjes. Pureer met een staafmixer of in een vijzel het bietje met de mayonaise glad. Meng de augurk en sjalot door de bietenremoulade en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de knolselderij ongeschild in plakken van ongeveer een halve centimeter […]

Lees verder

Zalmbonbon

met Hollandse garnaaltjes. Meng de garnaaltjes met de foreleitjes, de mierikswortel en de crème fraîche. Houd 12 topjes dille apart, snijd de rest fijn. Boen de limoen schoon, rasp ½ tl van de schil fijn en pers de vrucht uit. Breng het garnalenmengsel op smaak met de fijngesneden dille, de limoenrasp en -sap, zout en […]

Lees verder

Vegetarische tomaten tartaar met burrata

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook.   Pel en snipper de sjalot. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Snijd de boven- en onderkant van de vleestomaten in. Haal de burrata uit de verpakking en laat uitlekken. Snijd de citroen in partjes.   Voeg de tomaten toe […]

Lees verder

Gebakken zalm met honing-mosterdsaus

door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Pel en pers de knoflook. Rasp de citroen. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes en eventuele draden. Pluk de dille. Bestrooi de zalm met peper en zout en smeer in met 1 teen knoflook, 1 hand dille en de citroenrasp. Verdeel hier […]

Lees verder

Sliptong met gebakken kappertjes

Door Kika van weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand (ongeveer 220 graden).   Was de aardappelen en boen ze schoon. Snijd de kopjes van de groene asperges en snijd de citroen in plakjes. Pluk de peterselie.   Doe de aardappelen in de pan met […]

Lees verder
1 2 3 15