fbpx

Recepten

Ribeye met chimichurri

Door Kika van Weekrecept. Maak de BBQ aan en breng een pan met water aan de kook. Haal de ribeye uit de koelkast en laat 30 minuten op temperatuur komen. Besprenkel met peper en zout. Snijd de Spaanse peper klein. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Doe de tijm, bladpeterselie, bieslook, oregano, Spaanse peper, […]

Lees verder

Ossenhaas met chocolade-wijnsaus

Door Kika van Weekrecept. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook.   Neem de ossenhaas uit de koelkast en bestrooi met peper en zout. Laat ongeveer 20 minuten afgedekt buiten de koeling staan.   Verdeel de frieten over de ovenplaat en bak volgens de aanwijzing op […]

Lees verder

Risotto met roodbaarsfilet

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met 750 milliliter water aan de kook.   Pel en snipper het sjalotje. Was de courgette en rasp in stukjes. Snijd de venkel klein. Snijd de citroen in schijfjes. Pluk de tijm.   Verdeel de tijm over de roodbaarsfilet en besprenkel vervolgens royaal met peper en zout.   […]

Lees verder

Plankie van Landmarkt

Hoe stel je het beste een kaasplank samen. Hoe kun je nou het beste een kaasplankje samenstellen? Deze vraag krijgen onze kaasbazen op de afdeling vaak te horen.  Er bestaat niet zoiets als een perfecte kaasplank. Het hangt helemaal af van de smaken en voorkeuren van degenen die ervan gaan genieten. Maar er zijn wel […]

Lees verder

Poussin gevuld met roquefort

Door Kika van Weekrecept. Verwarm de oven voor op 200 graden.   Was en schil de peren en snijd in kleine blokjes. Snijd de roquefort in stukjes.   Dep de poussin met een keukenpapiertje droog en bestrooi met peper en zout naar keuze. Vul de buikholte met de helft van de roquefort. Wikkel hier per […]

Lees verder

Sushitaart met I Sea (seaweed)Wraps

Door Kika van Weekrecept. Doe 500 gram sushirijst in 700 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop. Pel de avocado en snijd in stukjes. […]

Lees verder

Vegan plaatpizza met pesto en courgette

Door Kika van Weekrecept. Pel en pers de knoflook. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan en grill de courgette plakken. Bak de pijnboompitten lichtbruin. Doe de basilicum, geperste knoflook, helft van […]

Lees verder

Broodje Bratwurst

Met zuurkool en rucola. Dit ingewikkelde recept vergt enige concentratie, maar wij geloven dat jij dit kunt! Doe een beetje olie of boter in een koekenpan. Bak de braadworsten in ongeveer 8 minuten gaar. Snijd de broodjes op de bovenkant in de lengte in. Doe een beetje zuurkool en rucola in het broodje Leg een […]

Lees verder

Zoete aardappel stamppot

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met water aan de kook. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de chorizo in stukken. Snijd de feta in stukjes. Voeg het bouillonblokje bij de pan met inmiddels kokend water en voeg de zoete aardappel toe. Kook de zoete aardappel […]

Lees verder

Zelfgemaakte vegan falafel

Door Kika van Weekrecept. Verwarm de oven voor op 180 graden.   Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in ringen. Was de komkommer en snijd in plakjes. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Pluk de peterselie.   Kook de gedroogde kikkererwten 3 minuten. Haal de pan van het vuur en […]

Lees verder

Ratatouille

met aubergine, courgette en paprika. Maak alle groenten, knoflook en uien schoon en snijd in grove stukken. Ontvel de tomaten en snij in grove blokjes. Zet een grote pan op matig vuur en verhit de olie erin. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht, maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe […]

Lees verder

Kip-tomaat in roomsaus met tagliatelle

Door Kika van Weekrecept. Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.   Pel en snipper de knoflook en sjalotjes. Was de blisstomaten en snijd doormidden. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd klein. Pluk de rozemarijn en basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas. […]

Lees verder
1 2 3 15