Recepten

Watermeloenpizza

met zelfgekozen fruit en yoghurt. Snijd een kwart watermeloen in 8 partjes. Schep een een theelepel yoghurt in het midden van een partje. Dit kan uiteraard elke yoghurtsoort zijn die je lekker vindt. Kokosyoghurt is bijvoorbeeld ook erg lekker bij watermeloen. Bekleed het partje met verschillende stukjes fruit. Sleep vanuit het midden, zodat je de […]

Lees verder

Gepofte pompoenpuree

met boerenkool, kaneel en komijn. Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de pompoenen in aluminiumfolie en laat de pompoenen in ongeveer 1 uur zacht worden*. Laat de pompoenen afkoelen. Bereiden: snijd voorzichtig het kapje met steeltje van de pompoen. Schep met een lepel het bovenste vruchtvleeseraf. Schep voorzichtig de pompoenpitjes met de […]

Lees verder

Pokébowl met broccolirijst

Met gerookte zalm en avocado. Bereiden:Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de broccolirijst toe en bak in 2-3 min gaar.Breng op smaak met de sojasaus en zout en peper. Snijd de avocado en gerookte zalm in blokjes. De komkommer kun je in stukjes snijden of je kunt er slierten van maken met behulp […]

Lees verder

Broccolifrittata

met feta, goudgele knoflook en tomaatjes. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in 2 gedeelten 1-2 minuten, neem met een schuimspaan uit de pan en leg onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat de […]

Lees verder

Lintpasta met kropsla

Met bleekselderij en camembert. Was de kropsla zorgvuldig, laat de bladeren in een vergiet uitlekken en droog daarna voorzichtig elk blaadje met een theedoek. Rol een derde van de slablaadjes op en scheur in reepjes. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Neem de camembert uit […]

Lees verder

Kabeljauwloins

Met aardappels, sperziebonen en broccoli. Voorbereiden: Kook de aardappels met de saffraandraadjes 15 minuten in weinig water met zout naar smaak. Laat de aardappels afkoelen. Meng de aardappels met het griesmeel of de couscous, zorg dat ze rondom bedekt zijn. Breng een pan met ruim water en zout naar smaak aan de kook. Snijd van de […]

Lees verder

In zoutkorst gegaarde bietjes

Met honing en waterkers. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de bietjes schoon maar zorg ervoor dat ze niet vochtig worden.Doe de bietjes in een goed passende schaal en schep het zout erover, zorg dat de bietjes volledig bedekt zijn.Pof de bietjes in het zout in 1 uur gaar en laat in […]

Lees verder

Champignontaartje met vegan cheddar

Met verse spinazie en avocado. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elke soepkom met een stuk bakpapier en leg er een plakje bladerdeeg in (zodat het deeg de vorm van een kom krijgt). Prik er enkele keren in met een vork en laat het deeg 10-12 minuten in de oven garen. Wrijf de […]

Lees verder

Hartig worteltaartje met saffraan en amandel

Met aubergine en geitenkaas. Wrijf de plakken aubergine in met zout, leg in een vergiet met een schone doek erover met daarop een zwaar gewicht. Laat op deze manier de groente goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed elk plakje deeg tot een bolletje en rol het met een deegroller uit tot […]

Lees verder

Gebakken Tarbot

Met knolselderij en winterpeen. Snijd met een groot mes de buitenkant van de knolselderij. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes (3 x 3 cm is prima). Doe de blokjes in een pan en leg daar een bord op zodat de blokjes niet gaan drijven. Voeg daarna de melk toe. Als de knolselderij gaar […]

Lees verder

In sinaasappel gemarineerde rode kool

Met cranberries en geschaafde amandel. Voorbereiden (30 min) Halveer de rode kool, snijd de harde stronk en nerf eruit en schaaf met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline de kool in flinterdun reepjes. Doe de gesneden kool in een kom, bestrooi met zout en kneed de kool enkele minuten met de hand zodat alle kooldraadjes enigszins […]

Lees verder

Biefstuk van hert

Met aardappelgratin en paprika. *Bereid voor het beste resultaat de gratin een dag van tevoren. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren samen met de kookroom los en voeg hier vervolgens peper en zout naar smaak aan toe. Hak het teentje knoflook fijn en doe dit bij het eimengsel. Schil de aardappels, […]

Lees verder
1 2 3 13