Blog

Kaas met een goed verhaal!

Er is de afgelopen periode in de zuivelbranche veel te doen geweest rondom Boerenkaas. Lianne is kaasspecialist van Landmarkt en begrijpt het wel. Zij is graag transparant over wat nou wel of niet Boerenkaas is. “Bekijk de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde er maar eens op terug met onze boer v/d Bas”, zegt Lianne.   Waar […]

Lees verder

Kip, rund- & varkensvlees

Paul Jansen is opperslager bij Landmarkt en zit al jaren in het vak. Hij kiest heel bewust voor duurzaam vlees uit een vertrouwde keten. Hij vertelt dat de discussie met betrekking tot het antibiotica gebruik in de dierhouderij de laatste jaren steeds groter is geworden. “Dat je in de Nederlandse schappen vlees aantreft waarin je […]

Lees verder

Palmesteyn runderen

De tijd lijkt stil te staan op het landgoed Noordenhoek in de Betuwe. Tevreden graast een kudde lichtblonde runderen tussen de meidoornheggen en knotwilgen, langs het riviertje de Linge. Dit is één van de kuddes van de familie van Everdingen. De familie houdt het unieke Franse vleesras Blonde d’Áquitaine, ook wel Palmesteyn Boeuf Blonde genoemd […]

Lees verder

De Gildehoen kip

100% antibioticavrije kip van eigen bodem! De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor iedereen die bezig is bewuster te consumeren. Scheria – de kipleverancier van Landmarkt –heeft gekozen voor een antibioticavrije beter en bewuste kip; De Gildehoen! Daarmee is Scheria een voorloper op dit gebied. Leefomstandigheden De Gildehoen groeit op in een stal met […]

Lees verder

Koop een koe

Jahaa, je leest het goed! Onze slagers komen weer verrassend uit de hoek met hun Palmesteyn vleespakket. Dat is meer dan 7 kg kwaliteitsvlees van de Blonde d’Aquitaine runderen van Wouter van Everdingen. Zijn Boeuf Blonde runderen, op het landgoed Noordenhoek in de Betuwe, krijgen de rust, de ruimte en gezond en gevarieerd voer. “We houden bij […]

Lees verder

Visboer voor 1 dag?

Een bakkie pleur en wat chitchat bij het koffiezetapparaat, zo start de werkdag bij de meeste Nederlanders. Verder bestaat de dag ongetwijfeld uit to do’s waarvoor je bent aangenomen en die zijn voor iedereen natuurlijk anders. Mijn werkdag bestaat meestal uit een te drukke planning (timemanagement is nog steeds niet mijn sterkste kant) bomvol afspraken, […]

Lees verder

Anne's review van ons Restaurant

Deze review is geschreven door Anne van Your Little Black Book: Afgelopen week moest ik in Amsterdam-Noord zijn voor een afspraak. Op de terugweg ben ik bij “De Proeverij” van Landmarkt gaan lunchen. Daar worden de gerechten zo van de markt voor je klaargemaakt. Zodra de winkel opengaat kun je hier al terecht voor koffie […]

Lees verder
1 3 4 5